maandag 7 juli 2014

Kopje koffie


Zonder mijn koppen koffie kan ik niet,
dus wat is er mooier dan het meehelpen aan een koffieproject!!!

Afgelopen week werd het weer eens duidelijk hoeveel werk er in zo´n 
kop koffie gaat zitten.Een reden om mijn kop koffie nog meer te waarderen.










De koffieboeren verbouwen hun koffieplanten in de schaduw van de bomen,
zo hoeven ze geen bos te kappen. Als de bessen rijp zijn, worden ze geplukt
en naar Milagro gebracht. Daar zorgen Ramiro en Elena voor de verwerking ervan.



Elena aan het werk



Vorige week werden de bessen met de hand gewassen en uitgezocht,
omdat de grote koffiemachine het niet deed.
Maar Ramiro, Marcos en Jan hebben hem weer aan de praat gekregen.
Het werk gaat nu veel sneller, omdat de grote machine erg zorgvuldig is en geen slechte bessen doorlaat.



Ramiro bij de grote koffiemachine



De velletjes van de koffiebonen wordt compost






In droogtunnels liggen de koffiebonen te drogen.
Na 5 dagen gaat het in zakken en wordt het op een muildier gezet die in 10 uur naar Leimebamba loopt.
Daar vandaan wordt het naar Lima vervoerd en dan moet het nog naar Nederland,
naar de koffiebranderij Peeze in Arnhem.
Zij zorgen dat de Los Chilchos koffie gebrand wordt en in zakken komt (binnenkort) op Apenheul en bij Peeze te koop zijn. Op Apenheul wordt al Los Chilchos koffie in de restaurants geschonken. Ook bij een paar andere Nederlandse bedrijven en Franse dierentuinen, drinken de mensen de koffie uit Los Chilchos.

De Los Chilchos koffie wordt zuiver gehouden en niet gemengd met andere koffie,
omdat de smaak erg uniek is.
Dat vonden de koffieboeren super om te horen!!!






Het maffe is, dat je in heel Peru meestal oploskoffie drinkt. Gelukkig dat we in Los Chilchos elke dag een aantal keer van een ´echt´ kopje koffie konden genieten!!!








En dit is het eindresultaat!!!



Meer informatie over de koffie vind je hier:








1 opmerking:

  1. Super zeg! Drinken wij voortaan bij onze koffierondjes echte koffie!!?

    BeantwoordenVerwijderen